2014. március 2., vasárnap

6.- Áruld el az apád legjobb haverját!


És itt is van az előző rész folytatása :) köszönöm szépen a komikat amikre megpróbálok válaszolni :D és itt is nyugodtan elmondhatjátok a véleményeteket....

- Ricardo Graham? - nyögöm ki a nevet, pedig tudom, hogy az előbb jól hallottam. A Főnök pontosan
ugyan ezt a nevet mondta. Semmit nem hallottam félre. Kimondta. És ha Ő ezt kimondta akkor itt valami készülőben van, a pasassal kapcsolatba.
De miért pont Vele? Vele aki az apámmal már az egyetem óta jóban vannak?
Őszintén megmondva talán ha egyszer találkoztam vele. Igen akkor találkoztam Vele mikor felvettek az egyetemre. És azt kérdezte Tőlem, hogy miért pont Londonba akarok menni tovább tanulni. Azt válaszoltam neki, hogy azért mert mindig is a fővárosban akartam letelepedni, ugyanis itt mindig zajlik az élet. Erre felnevetett és magában halkan elsuttogta azt, hogy zajlik. Nem értettem, hogy mit kell ezen olyan sokat filozofálni.
Tizenkilenc éves fejjel úgy tartottam, hogy Londonba végre önmagam lehetek és végre új életet kezdhetek ahol nem kell félnem az osztálytársaimtól. Így bele gondolva én csak menekülni akartam otthonról és minél távolabb kerülni. És London eléggé távol volt Wolverhamptontól és tudtam, hogy a gimnáziumos diákok nem jönnének el ilyen messzire tovább tanulni. Szinte vagy majdnem mindenki Manchasterbe ment. Úgy ahogy a szüleim is azt szerették volna, hogy ott tanuljak tovább, mivel Ők is ott tanultak. De én hallani sem akartam róla.
Persze még négy évet el kellett volna szívelnem a gimis ismerőseim szívatását. Azt leshették volna.
Vissza térve Ricardo-ra. Ott volt nálunk és számomra akkor pontosan olyan volt mint az apám. Ott ültem közöttük miközben azt hallgattam ahogy felelevenítik a diák korszakukat. Irigykedtem rájuk, hogy mennyi hülyeséget csináltak együtt. Közben pedig abban reménykedtem, hogy talán  nekem is sikerül majd egy ilyen igaz barátot találnom az egyetemen.
Aztán hirtelen Ricarco felém fordult és azt kérdezte, hogy mi tetszik ennyire Londonba. Nem tudtam rá választ adni. Apám azt mondta, hogy majd mindent kipróbálok a saját bőrömön. Ricardo felnevetett és vissza fordult az apám felé majd azt mondta, hogy nem tudja mekkora veszélynek tesz ki engem.
Felnevettem. Veszélynek? Mégis mi lehet veszélyes egy városban? Az volt az a pillanat mikor elmeháborodottnak kezdtem el tartani apám legjobb haverját. Úgy beszélt Londonról mintha egy szörnytanya lenne.
Nem nevetett velem csak a fejét csóválta. Abba hagytam a nevetést és úgy tekintettem rá mint egy őrültre. Ismét szólásra nyitotta a száját. Azt mondta, hogy London egy sötét város ahol durva dolgok történnek. Ugyanis meg kell válogatni azt, hogy kiben bízunk meg.
Akkor nem értettem, hogy mire akar kilyukadni. De most már értem.
Ricardo már akkor is a maffia tagja lehetett, szóval tudta, hogy mi folyik a városban. Na, nem mintha más városban nem ugyan ez lenne. Talán még azt is tudta, hogy velem is ugyan az fog történni. Hogy én is egyszer ugyan úgy a maffia tagja leszek mint Ő.
De Ő nem csak tag volt, hanem egyben a Főnök jobb keze. Ez rosszabb mintha csak egy sima tag lenne. Ugyanis ha valamit elbaszott – már pedig elbaszott. - akkor a Főnök saját maga fogja kinyírni.
Nem hiszem el, hogy Ric képes lett volna elvinni a Főnök pénzét és lelépni. Igaz egyszeri találkozásból nem ismerjük meg az embert, de Ő nem úgy nézett ki mint egy tolvaj. Habár maffia vezetőnek sem nézett ki. Azt hittem, hogy valami normális munkája van, vagy valami.
Ő mint gyilkos és rabló? Na ne röhögtessetek már. Pontosan olyan formája van mint az apámnak. Az apámnak aki egy gyárban dolgozó munkás. Ennyi erővel akkor Ő is lehetne az FBI titkos ügynöke. De Ő nem az. Apa szerintem még pisztolyt nem látott az életében. Sőt akár hányszor a tévében valamilyen durva akció film ment Ő rögtön átkapcsolta az adást és inkább nézett egy ostoba musicalt.
És megint megszólaltam én!
Nekem sincs gyilkos formám, mégis azt csinálom. Én is egy egyetemista srácnak tűnök. Szóval erről ennyit. Ric sem nézett ki gyilkosnak mégis az volt.
És most nyakig benne van a trutyiban. Ha a Főnök elhatározta, hogy megtalálja és vissza szerzi a pénzét akkor vissza is fogja szerezni.
Már csak az a kérdés, hogy én miért kellek ehhez? Nekem semmi közöm Ricardohoz és az Ő piszkos ügyeihez.
Igaz nekem nincs, de a családomnak nagyon is sok van. Sőt szerintem az apámmal még most is tartja a kapcsolatot. Bassza meg.
- Jól hallottad Payne – bólint komoran. - És mind ketten tudjuk, hogy a Te apád közeli viszonyba van vele. - teszi még hozzá.
Éreztem, hogy tudja. Tudja, hogy az apám közeli kapcsolatban van vele. Jaj ne, ezek szerint a Főnök lenyomozta a családomat. Sőt lehet, hogy még most is megfigyelés alatt tartják őket. Basszus! És én nem tudok segíteni rajtuk. Már megint miattam kerültek bajba.
- Fogalmam sincs, hogy miről beszél – hazudom. Valahogy meg kell próbálnom kivonni ebből az egészből a családomat. Nekik nem eshet bajuk miattam. Ha valami történne velük, nem bírnám elviselni. - A családommal már hónapok óta nem beszéltem! - mondom ingerülten.
A Főnök hátra fordul a székében, hogy tudja maga elé rakni egy kisebb rádiót. Nem értem, hogy mit akar egy rádióval. Arcán egy gúnyos mosoly terül szét.
Megijedek. Ez az egész így már kicsit sem tetszik. Nem tudom, hogy mit akar ezzel az egész Ricardo üggyel. És miért pont a családomra van ennyire rákattanva.
- Szóval nem beszéltél vele – hüppög bólogatva és a húsos ujját a lejátszás gombra helyezi. - Akkor pár napja, hogy- hogy felhívtad Őket? - húzza fel a szemöldökét kérdően.
- Nem beszéltem Velük – válaszolom idegesen a kezeim pedig ökölbe szorulnak.
Lehallgatott! Képes volt lehallgattatni a magán telefonszámomat. Ezt mégis, hogy meri megcsinálni? Semmi joga a magánéletemhez. Ahhoz pedig pláne nincs köze, hogy kivel beszélgetek. Ezek szerint már nem is beszélhetek akár kivel ugyanis meg vagyok figyeltetve. Csodás. - Amúgy is az én életemhez senkinek semmi köze. Ha nem tudná ez bűncselekmény! - sziszegem a fogaim között.
A Főnök érdekesen rám emeli a tekintetét. Nem érdekel ha túl messzire megyek. Engem senki nem hallgathat le. Az ilyenektől begurulok. Tőlem még meg is ölhet, ezt még egyszer akkor sem fogja velem megcsinálni. Ezek szerint lehet, hogy valaki még követ is amiről én nem tudok. Lehet, hogy minden lépésemet ellenőrzik.
- Nem téged hallgattunk le – forgassa meg a szemeit unottan és végre lejátssza a hangfelvételt amin a szüleim és a nővéreim hangja van. - Csak a kibaszott családodra voltam kíváncsi, ugyanis csak az apád által tudtam valami életjelet meg Grahamról. - teszi még hozzá keményen.
Ó. Hát ez kicsit ciki volt. De az sem kóser, hogy a családomat hallgatják le. Vagyis jobban mondva kihasználják. De a másik szempontból meg jó, mert így tuti megtalálják Ricardot.
De én örülnék neki ha megtalálnák?
Mert ha megtalálják akkor tuti, hogy rögtön ki is nyírják. Azt pedig én nem akarom. Hisz mégis az apám legjobb haverjáról beszélgetünk. Ami azt jelenti, hogy nekem is közöm van hozzá. Ha megölném az apám totál magába roskadna, ugyanis senkivel nem tudna olyan mély beszélgetéseket folytatni mint Rickkel.  Szóval ha kinyírnák az apámnak is vége lenne. Magányos lenne nélküle.
- Hagyják ki ebből a családomat. - válaszolom komoran.
Tényleg csak azt akarom. Nekik semmi közük az én mocskos életemhez. Így is elég sokat idegeskedek miattuk.
- Nyugodj már le bazd meg! A családodnak semmi baja nem lesz – mondja ingerülten. Hiszek neki. - Nekem csak valami infó kellett Grahamról és az apádnak hála sikerült megtalálnom. - magyarázza.
Szóval lehallgattak egy beszélgetést ahol apa épp Ricardoval beszélgetett. Szeretnék így dolgozni mint ezek a kemény maffiák. Nekem soha nem jutna az eszembe lehallgatni valakit. Sőt nekem ehhez gyomrom se lenne.
Előbb ölök meg valakit, mint hogy bele öltsem a nyelvem valaki magánéletébe és személyes dolgaiban. Mindenkinek van saját élete amikbe olyan dolgok is bele tartoznak amiről azt akarja, hogy más ne tudjon.
Én sem akarnám azt, hogy otthon megtudják azt, hogy mit csinálok. Mondjuk, de én akarnám. Ugyanis akkor legalább a régi bántalmazóim végre félnének Tőlem. Olyan szívesen elintézném az összeset. Vagy emelnék pisztolyt a fejükhöz és röhögnék rajtuk miközben könyörögnek.
Életem legboldogabb pillanatai lennének. De ez soha nem fog megtörténni ugyanis otthon senki nem tudhatja meg, hogy a londoni maffia csoporthoz tartozom.
- És megtalálták? - húzom fel a szemöldökömet kérdően.
- Igen – bólint. - A kis féreg Londonba van. Itt vett házat és éli boldogan az életét és semmit nem kell nélkülöznie mivel az én pénzemet dézsmálja. - üt rá ököllel megint az asztalára amitől pár írószer leesik az asztalról és a földön landol.
Csodás. Itt van. Ami azt jelenti, hogy a Főnök fel fogja keresni. Felkeresi és megöli. Az apám barátját megölik. Én én nem tudok ellene csinálni semmit.
- Umm és nekem ehhez mi közöm van? - kérdezem meg végül reményt veszve.
Ha most azt fogja mondani, hogy nekem kell megölnöm én elájulok. Én nem lennék képes megölni az apám legjobb barátját! Erre senki nem fog tudni rákényszeríteni. Soha. Még akkor sem ha gyilkossággal fenyegetnek.
Azért ennyire szemétláda nem vagyok. Van szívem. Igen olyanokhoz van akiket ismerek és a sorsukat a szívemen viselem. Ricardo apám barátja. Szóval a családunk része. Nem engedhetem meg, hogy megöljék. Nem és kész.
- Semmi különös – csapja össze a kezét és egy félelmetes mosolyt villant rám. Eleve rossz ez a mosoly. Látszik benne a düh és a gyűlölet. Szerintem meg nagyon is nagy dolgokat talált ki a számomra. - Igaz azt megtudtuk, hogy Graham Londonban van, de sajnos egy csomó megbízottja van akik árgus szemekkel figyelik a különös embereket, így képtelenek vagyunk rájönni, hogy mégis hol tartózkodik a városban.
Legalább nem tudják, hogy hol lakik. Így még legalább van egy kis remény. Talán még sincs minden elveszve. A Főnök még nem találta meg. És ha tényleg annyi ember vigyáz a biztonságára akkor a Főnök embereinek esélye sincs a közelébe férkőzni. Erről ennyit.
- Még mindig nem értem, hogy mi közöm van hozzá. - mondom értetlenül.
- Mivel a Te apád legjobb haverjáról van szó, ezért közülünk Te vagy az egyetlen aki képes lenne megtalálni. Ugyanis veled szó nélkül találkozna. - tapsol egyet bennem pedig az ütő is megáll.
Nem lepődök meg. Gondoltam, hogy valami ilyesmi fog ebből az egészből kisülni. Akár hogy is, de igaza van. Ha Ricardo megtudná, hogy szívesen beszélgetnék vele, rögtön találkozót szervezne. És a Főnök emberei rögtön elkapnák. - Ezért a feladatod egyszerű. Felkeresed megbeszélsz vele egy találkozót amit persze nekünk elmondasz. Mi elkapjuk Grahamot és kinyírjuk, a Te bankszámládon pedig millió font fog landolni. - meséli egyszerűen.
Bassza meg. Tudtam, hogy ez lesz a történet vége. Éreztem, hogy engem fognak felhasználni. De én ezt nem akarom. Nehogy már én miattam haljon meg apám legjobb haverja. Nem fogom átverni majd engedni, hogy csak úgy ott előttem lelőjék.
- Bassza meg a pénzét! - állok fel a székről ingerülten majd idegesen a hajamba túrok. - Nem érdekel a pénze! Nem fogom elárulni a család barátját. Ennyire köcsög még én sem vagyok. - kiabálok teljesen kikelve magamból.
Tényleg nem érdekel a pénz. Soha nem érdekelt és nem is fog. Minek kell nekem több milla ha életem végéig lelkiismeret furdalásom lenne amiért elárultam apám barátját? Inkább ne legyen egy vasam sem, de akkor legalább tudom, hogy segítettem egy embernek.
- Gondoltam, hogy ez lesz a válaszod – mondja nyugodtan amitől megrémülök. Miért beszél ilyen nyugodtan. Ez nem tetszik. - Tudod az embereim a családod összes lépését nyomon követik – kezdi el mondani mire az én pupilláim kitágulnak. - Ha nem vállalod ez ezt a melót akkor a családodat egytől egyik elintézem. Szenvedni fognak mielőtt meghalnak. És velük együtt fogsz Te is meghalni úgy ahogy a banda többi tagja is. Vagyis Horan, Tomlinson, Malik és még a kis Styles is! - úgy meséli mintha épp valami jó kis dologról beszélgetnénk.
Megsemmisülten rogyok vissza a székre és temetem az arcomat a tenyerembe. Megfenyegetett. És megcsinálná. Ráadásul nem csak a családomat ölné meg hanem a srácokat is. Az én életem nem érdekel. Engem kicsinálhatna. De őket nem.
Ráadásul nem Ricardo Graham miatt. Tőle ezerszer fontosabbak a családom és a srácok.
Választanom kell most rögtön. És helyesen kell döntenem. Valaki így úgyis meghal...

29 megjegyzés:

  1. Nagyon jóó! Kíváncsi vagyok mi fog történni, gyorsan a kövit! :))

    VálaszTörlés
  2. Te te. Tudtam tudtam, vagyis hogy meg fogja fenyegetni. Elég gonosz kis karaktert találtál ki. Imádom Imádom Imádom Imádom 1000x is. Siess a kövivel. Persze első a tanulás.
    L.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. muszáj volt valamit kitalálnom mert akkor nem lett volna értelme a törinke

      Törlés
  3. Úristen ez eszméletlen nagyon király várom a kövit

    VálaszTörlés
  4. Úristen, szegény Liam, remélem jó fog dönteni és csak 1 ember fog meghalni, nem pedig a családja és barátai...
    amúgy nagyon jó rész lett, már várom a folytatást :D xoxo

    VálaszTörlés
  5. hát ez... kemény volt, ezért nem lennék most valahogy Liam helyében.. nagyon bántam volna, ha abba hagyod ezt a törit, olyan rohadt jó...
    siess!! :D

    VálaszTörlés
  6. Wááááá! Eddig sem birtam a főnököt, de ezek után már egyenes utálom. Miért pont Liam? Na jó, mert ismeri a pasit... de akkor is!
    Biztos vagyok benne, hogy beleegyezik, mert a családját nem akarja elvsziteni, sem a srácokat, de azzal saját magát tönkre teszi... Remélem nem az lesz a vége, mint a Hate-nek, mert akkor megbolondulok.
    Nagyon imádom, már rettenetesen várom a folytatást! xxx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát most nem lövöm le a poént :D majd kiderül h mi lesz a vége xD

      Törlés
  7. Szia!:D Díj nálam: http://justacampornot.blogspot.hu/p/thsztjed.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kösz, de legközelebb ha kérhetnélek a chatbe írd ki :)))

      Törlés
  8. Liam kutya szórítóban van.Nem lennék a helyében az egyszer tuti.Mihamarabbi folytatást :))

    VálaszTörlés
  9. Draga Do_Payne!♥
    Eddig nem kommenteltem, amit nagyon sajnalok, de telefonrol gyulolok irni, most megis megteszem.
    Egyszeruen imadtam eddig az osszes torteneted, na de ez! Oda vagyok erte! Mindig is szerettem a gyilkolos filmeket, sorozatokat, torteneteket. Na de ez! PER-FECT! Hihetetlenul tetszik Liam karaktere; ahogyan lelkiismeret nelkul gyilkol. Az ilyenek a kedvenceim! Es Louis karaktere is a kedvenceim koze tartozik:p
    Nem tudom mit irhatnek meg..talan annyit, hogy imadom az iras modod es ahogyan alakitod a sztorikat. Fantasztikus az irasmodod es mindig meg tudsz lepni ujdonsagokkal;)
    Csak egy valamit kerek toled:) ne szomorkodj el ha egy ket embernek nem tetszik a torteneted mert ettol fuggetlenul jonnek uj olvasok akik pedig oda vannak ezert a stilusert♥
    Sok szerencset az irashoz♥
    Puszi P.Z.♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. most már nem szomorodok el ugyanis nem érdekelnek a komik :D és hálás vagyok a komidért mert mosolyt csaltál az arcomra :))))
      örülök ha tényleg tetszik amit csinálok

      Törlés
  10. Szia :)
    nagyon tetszett. :))
    kíváncsi vagyok a következő részre és banda reakciójára is. :D
    puszi♥

    VálaszTörlés
  11. Istenem, de bunkó az a Főnök. Hogyan lehet ilyen? Én ezen felháborodtam, le kéne ütni xDDD Liam-nek nincs választása :/ szegény
    Várom a kövit :))

    VálaszTörlés
  12. Juuuuj! Azta kurva élet!!
    Ezt a köcsögöt. Mondjuk egy maffia vezér, szóval nem lepődök meg, de akkor is. Ahj, szegény Liam. Hát, úgy tűnik nincs más választásod mint, hogy a közelébe férkőzz ennek a Ricardo-nak. Hajráá! :D
    Puszii! xXx
    Reni

    VálaszTörlés
  13. Nagyon jó! És attól függetlenül h ez nem egy szerelmes sztori Liamnwk lesz barátnője?

    VálaszTörlés
  14. Huu de kiváncsi vagyooooook!!!! *0*
    Csak jól döntsön Liam "gonoszansexy" Payne :D
    Nagyon várom már mi lesz!! <3
    Csók
    Nessa xoxo

    VálaszTörlés