2014. január 1., szerda

#1


- Sajnos a ma esti mozizásod Honorral elmarad. - a szám szó szerint tátva maradt mikor a bátyám száját elhagyta ez a mondat. Először csak bámultam rá úgy mintha épp egy szellem lenne, majd mikor újra vissza tért belém az élet egy határozott mozdulattal felálltam a székről. Az sem zavart, hogy miközben felálltam még a széket is feldöntöttem, sőt az asztalról a villám is padlón landolt.
Nate küldött felém egy sajnálattal teli pillantást miközben elhúzta a száját. Most komolyan csak engem akar szívatni? Nagyon jól tudja, hogy Honorral ezt a mozizást már hetekkel ezelőtt elterveztük. Sőt az elsők között foglaltuk le a jegyeket, hogy jussunk be a premier vetítésre. És most azt mondja, hogy nem mehetek el? Na nem, ilyen nincs ezt nem teheti meg velem.
Oké én elhiszem, hogy mindig azt kell csinálnom amit Ő mond mivel Nate a gyámom, de könyörgöm ezt nem csinálhassa meg velem.
- Micsoda? - csak percekkel később tudtam megszólalni a sokktól a bátyám pedig csak kényelmesen üldögélt a székén miközben ujjai között a narancsleves poharát pörgette. Először nem is válaszolt semmit, sőt még csak rám se nézett. Ez egy idegesítő szokása, de mindegy. - Ugye csak hülyéskedsz? - kérdeztem végül majd megsemmisülten lerogytam a székre mikor megláttam azt ahogy a fejét csóválja. Komolyan beszél. - De miért? Megígérted! Sőt tudod nagyon jól, hogy mennyire meg akartam nézni...
- Tudod meséltem Nicoláról...- arcára egy bujkáló mosoly kúszott én pedig felhorkantottam. Hát persze Nicola az újdonsült barátnője akiről állandóan beszél. Nicola ezt csinálta, Nicola azt csinálta, Nicola tökéletes...És nekem szó nélkül végig kell hallgatnom mert ha elmegyek akkor besértődik rám. Így mostanra Nicola életéről többet tudok mint a kedvenc színészeméről.  És még most is róla kezd el beszélni. Esküszöm kiugrok az ablakon ha megint végig kell hallgatnom az ahogy megismerkedtek.
Ne, hogy azt higgyétek, hogy utálom a bátyámat. Ilyenről szó sincs ugyanis már évek óta ha mondhatjuk így Ő a pótapám.
Ugyanis alig pár éve az anyánknál súlyos tüdőrákot fedeztek fel, megmenthették volna az orvosok csak az volt a gond, hogy későn vették észre. Egyik nap még boldogan meséltem neki, hogy a suli legmenőbb fiúja rám mosolygott, másik nap meg már a kórházi ágyán feküdt és arra kért, hogy fogadjak mindig szót a bátyámnak mert Ő tudja mindig mi a helyes. Na mondjuk ezen akkor vitatkozni akartam, de nem tettem mert tudtam, hogy akkor látom utoljára mosolyogni. És igazam is volt mert még aznap éjjel meghalt. A szavát mégis betartottam és attól a pillanattól kedve Nate volt az akire mindig számíthattam.
Most gondolom azon gondolkoztok, hogy mi van az apánkkal. Őszintén megmondva róla nem sokat tudok. Talán még járni sem tudtam mikor Ausztráliába költözött és elvált az anyámtól. Sem Nate és sem anya nem szokott róla beszélni. Engem pedig soha nem is érdekelt. Soha nem volt rá szükségem és nem is akarok vele találkozni. Hisz magasról le sem szarja a gyerekeit. Szerintem már a nevünket sem tudja.
Így aztán mikor anya meghalt, Nate lett a gyámom mivel Ő pont akkor töltötte be a tizennyolcat. Főiskolára járt és az mellett még dolgozott is, hogy nekem jó legyen.
Elég sok év van köztünk mivel én csak ilyen véletlenül becsúszott gyerek lettem. Ugyanis anyáék már a születésem előtt is sokat veszekedtek és el is akartak válni, csak aztán jöttem én és azt hitték, hogy majd így minden problémájuk megoldódik. Igen, pár évig meg is oldódott, de aztán minden kezdődött elölről. Végül apa össze pakolt és elköltözött végleg.
Szóval én vagyok a cuki tizenhat éves gimnazista lány akit mindenki szeret mert olyan aranyos és kedves. Nate pedig a huszonhárom éves dögös irodista akibe Wolverhampton összes csaja bele van zúgva. Igen és pont ezek miatt a dolgok miatt különbözünk. A bátyám szó szerint vonzza a csajokat én pedig szó szerint taszítom a pasikat. Durva.
Tizenhat évesen még nem vagyok túl az első csókomon. Tudom ciki, de én ezt csak azzal magyarázom, hogy későn érő típus vagyok. Meg aztán azt akarom, hogy az első csókom emlékezetes maradjon. Igen elég sok szituációt elképzeltem már. Mint például : A srác haza kísér mondjuk a suliból és a kerítés előtt csókol meg először miközben bele mosolyog a csókunkba. Filmbe illő pillanat lenne.
Azonban itt van egy kis bökkenő, mégpedig az, hogy a mi sulinkba tökfejek járnak. A helyes és intelligens srácok már mind foglaltak és szeretik a barátnőiket. Így már csak a selejt fafej, gördeszkások maradtak akiknek az a dicsőség ha úgy végig tudnak menni a folyosón, hogy nem csúszik le a nadrágjuk. Komolyan milyen divat ez már a deszkásoknál? Egyáltalán melyik csajt érdekli az alsó nadrágjuk? Hát engem nem. Épp ezért nem is csókolóztam még. Ha egy ilyen sráccal összejönnék akkor várhatnék arra, hogy haza kísérjen suli után és megcsókoljon ugyanis ők suli után deszkázni mennek meg rendetlenkedni a városba. És először a suli klotyójában csókolna meg a falhoz nyomva. Csodás élmény lenne mondhatom.
Bezzeg Honor, Ő nem ennyire válogatós mint én. És ezt most szó szerint értem. Tavaly összejött egy tizenhárom éves fiúcskával. Honor tanította meg a srácot csókolózni! Aztán persze két hét után dobta. Talán ez nála már hosszú kapcsolat volt. Rekord járás a fél nap. Reggel össze jött a sráccal suli után pedig rögtön dobta is.
Zizzent egy csaj mégis Ő a legjobb barátnőm már általános első osztálya óta. Én már akkor is egy kis stréber voltam ugyanis úgy kezdtem a sulit, hogy már tudtam olvasni. Pont az olvasás hozott össze minket. Abba az időben jött ki az első Harry Potter könyv én pedig a megszállottja lettem. Még suliban is magammal vittem és akkor az egyik szünetben Honor oda jött hozzám és mondta, hogy neki is a kedvenc könyve. Órák hosszat beszélgettünk a könyvről majd rájöttünk arra, hogy mennyi közös van bennük. Akár mondhatjuk úgy is, hogy a Harry Potternak köszönhetjük a barátságunkat.
Pont ezért is olyan fontos a számunkra ez a ma esti premieres mozizás. És Nate ezt a pillanatunkat akarja elrontani.
- Hogyan is feledkezhetnék el a csodálatos Nicoláról? - tárom szét a kezeimet mire a bátyámtól kapok egy rossz álló csúnya nézést. Hupsz elfelejtettem, hogy Nicoláról nem szabad rosszat mondani ugyanis Ő amit csinál az csak tökéletes lehet. - Nate huszonhárom éves vagy, ha ennyire fontos a számodra és szereted akkor miért nem kéred meg a kezét? - húzom össze a szemöldökeimet mire Nate totál elvörösödik. Hah szóval gondolkozott már rajta, csak eddig még nem merte megkérdezni. Na várjunk csak... - Azért akarod, hogy itthon maradjak mert ma este akarod megkérdezni, igaz? - kérdezem. Nate csak bájosan mosolyog és pislog szóval igazam van. Ez nem is egyszerű randi lesz hanem eljegyzés. Most mondjátok meg nem aranyos a bátyámtól, hogy azt akarja, hogy én is mellette legyek élete egyik legnagyobb pillanatánál.
- Tudom, hogy sokat jelent számodra ez a mozizás, de csak a ma este olyan, hogy mindenkinek jó - mondja aranyosa mire én is elmosolyodok és felállok. Mögé sétálok majd hátulról megölelem és egy puszit nyomok az arcára. Mégis, hogy haragudhatnék rá? Mondjuk azt nem tudom, hogy ki az a mindenki. Eddig úgy tudtam, hogy Nicola árva. Ki tudja lehet én értettem félre valamit.
- Ez sokkal jobb mint egy premieres mozi - mondom, de aztán megakad a szemem. Hú ez most furán hangzott a számból. Számomra fontosabb valami mint a Harry Potter. Oké ezt Honor nem tudhatja meg. Nate rögtön rám kapta a fejét mert még Ő is meglepődött a válaszomon. - Ez hülyén hangzott. Helyesbítek, az eljegyzés fontosabb mint egy premieres mozi, de holnap már a moziban fogok ülni és plusz meg kell ígérned, hogy az esküvőn én leszek a koszorús lány. - soroltam az elvárásaimat Nate pedig csak bólogatott végül pedig össze kócolta a hajamat. - Ó és Honor is hivatalos lesz a lagzira! - ő fontos személy az életünkben. Hisz szinte minden napos vendég, és szinte minden hétvégén itt alszik a bátyám nagy bánatára. Nate számára Honor olyan már mint a kishúga.
- Először Nicola mondjon igent - sóhajt fel Nate mire én játékosan megbököm. A csaj tuti igent fog mondani mert pont úgy bele van zúgva mint a bátyám belé. Egy nap több száz üzenetet ír neki és minden este felhívja. És ez mind úgy történik, hogy minden nap találkoznak.
- Fura lenne ha nem azt mondana. Már bocs, de totál függővé tetted. Az élete csak rólad szól - forgatom meg a szemeimet.
- Ez van, a nők egyszerűen imádnak engem! - húzza ki magát büszkén végül pedig kiölti rám a nyelvét. Aztán mielőtt észbe kapnék ismét magához húz és szorosan megölel. - Örülök neki, hogy elfogadtad a döntésemet-suttogja a hajamba. Én mondtam, hogy mi vagyunk a világon a legjobb testvérek. Ő imád engem én imádom Őt.
- Én is akarok ölelkezniiii - Honor szó szerint ránk ugrott. Nate persze rögtön elengedett majd egy gyilkos pillantást küldött barátnőm felé. Oké, mégis mikor jött be és miért nem hallottuk meg. - Hé most mi van? Engem senki nem akar megölelni? - biggyesztette le az ajkait mire a bátyám tisztes távolsága ment tőle. Azonban belőlem hangos nevetés tört fel.
- Gyere én megölellek - vigyorogtam majd megöleltem Ő pedig felsikított. Igen a világ leghülyébb tagja. Mellette soha nem lehet unatkozni ugyanis mindig talál ki valamit.
- Amúgy mire volt ez a nagy ölelkezés? - kérdezte meg végül. - Ma van az ölelkezés világnapja? - arcán csodálkozás tükröződött miközben én felhorkantottam. De mielőtt bármit tudott volna mondani elhúzódott tőlem és levette a kabátját. - Na mit szólsz a felsőmhöz? Ugye a tiéd is megvan még? - kérdezte miközben a Harry Potteres felsőjét húzogatta büszkén. Igen van közös pólónk amit kizárólag csak akkor veszünk fel mikor moziba megyünk.
- Hát...- túrtam bele a hajamba közben pedig azon töprengtem, hogy hogyan mondjam meg neki, hogy a ma esti mozizásnak lőttek. Szar helyzet. A bátyámat sem akarom megbántani, de a legjobb barátnőmet sem. Azonban Nate most mégis fontosabb. Hisz eljegyzi a barátnőjét és azt akarja, hogy én is legyek itt mivel fontos vagyok számára. Honorral pedig moziba akár mikor elmehetek.
- Eljegyzem ma este Nicolát! Skyler pedig marad. - na a bátyám mindent megold. Honor arca elfehéredett majd mielőtt bármit szólhattam volna szó nélkül berohant a szobámba és becsapta magára az ajtót. Én kinyírom Natet, most komolyan miért kellett bele beszélnie. Honornak fontos ez a mozizás a lüke bátyám pedig elrontotta a jó kedvét. Habár Honornak mikor van rossz kedve?
- Tudod, hogy szerelek bátyus meg örülök nektek, de most jelen pillanatban legszívesebben még a ruhát is leordítanám rólad. - mondom miközben felhúzom az orrom és Honor után rohanok.
Miközben kinyitom a szobám ajtaját fel vagyok készülve a legrosszabbra. Őszintén megmondva arra számítok, hogy szóba sem fog velem állni. Hisz hetek óta ezt a mozizást terveztük és Nate egy perc alatt tönkre tette. Tényleg örülök neki, hogy végre megállapodik meg minden, de nem tudná megkérni a kezét mondjuk a jövő héten? Miért ilyen sürgős neki? Pár hónapja járnak még csak, akkor meg honnan tudja, hogy Nicola az igazi a számára? Nem fél attól, hogy elsieti a dolgokat? És ha velük is az lesz mint a szüleinkkel? Oké ilyenre nem szabadna gondolnom. Nate szereti Nicolát és Nicola is szereti Őt.
Idegesen lépek be a szobámba majd rögtön meglátom Honort miközben fel-alá járkál, de mikor észre vesz rögtön nekem állít.
- Honor én...- kezdem, de Ő felemeli a kezét, hogy fogjam be. Oké.
- Natenak engem kén elvennie ugyanis én vagyok a számára a tökéletes feleség - kis híján kipotyognak a szemeim mikor ez a mondat elhagyja a száját. Igen Honor nem válogatós. Őt soha nem érdekelte a kor. Nem akarom megsérteni, de a szám csak felfele görbül. Szóval a barátnőmnek már a huszonhárom éves bátyám is tetszik. Csak hét év van közöttük nem olyan sok az. Barátságosan megveregetem a vállát miközben Ő az ágyamhoz sétál és lerogyik rá én is csatlakozok hozzá és mind ketten magunk elé meredünk.-Pedig én már az esküvőnket is megszerveztem. Olyan tökéletes életünk lenne. Mi lesz így Nahonnal? - néz rám tanácstalanul én pedig értetlenül pislogok felé. Azt hiszem elveszítettem a fonalat.
- Nahon? - kérdezem bizonytalanul.
- Nateel a közös gyerekünk. - mondja egyszerűen Honor én pedig felnevetek majd megölelem Ő pedig a nyakamba szipog. Szegény Honor össze törték a szívét. Ezt ha Nate megtudja nem fogja tudni abba hagyni a röhögést.
- Majd megtetszik más srác aki boldogan lesz Nahon apja - simogatom a hátát, Honor pedig rögtön elhúzódik tőlem.
- Láttad a Harry Potter új előzetesét? És láttad benne az új színészeket...- erről beszélek. Honort soha nem bántja meg semmi. Egyik percben még ha szomorú is a másikban rögtön jó kedve lesz. És csak mondja és mondja a magáét én pedig hallgatom és röhögünk a semmin.
- Szóval akkor nem baj, hogy nem jutunk el a premierre? - kérdezem egy idő után félve. Honor vállat von és vállamra hajtsa a fejét.
- Nate a bátyád és azt akarja, hogy mellette legyél ez pedig ezerszer fontosabb mint egy premier. Meg aztán úgyis lesz még ilyen premier. - ölel meg jó kedvűen.
Igaza van. A bátyám azt akarja, hogy mellette legyek én pedig nem fogom cserben hagyni...

21 megjegyzés:

  1. Imádom!!!!! Alig várom a folytatást!Mint mindig,ez is nagyon jónak ígérkezik:D

    VálaszTörlés
  2. WOW! Már most függő lettem,imádom!!

    VálaszTörlés
  3. hm.. érdekes.. I.M.Á.D.O.M. már most! :))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó lett!! Már várom nagyon a folytatást :D puszi Kitti x

    VálaszTörlés
  5. Imádom!! Nagyon szuper rész lett. :)) siess a kövivel :3 xoxo

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jóó :$ Sejtem már az összefüggést ;)

    VálaszTörlés
  7. Huuuú! Ez igy elsőre nagyon izgalmas volt. Én már most beleszerettem a történetbe, szóval türetlmetlenül várom a folytatást.
    xxxxx Jule

    VálaszTörlés
  8. Drága Dórucika!
    Örülök, hogy ilyen hamar hoztad az új történetet, ami elég ígéretesnek tűnik, főleg, hogy imádom a Harry Pottert. Vagyis, igazából nem rég kezdtem el olvasni az egyik barátnőm unszolására, de eddig nagyon bejön, és minden reggel velem van a buszon. Sajnos mivel még csak első rész, ezért nem tudok sok mindent mondani, majd a következőnél minden kiderül :) Érdekes egy lánykérés lesz .. vagyis én ezt gondolom :)
    Millio puszi Xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én már vagy ezerszer kiolvastam :P kedvenc könyvem 12 éves koromtól xD sőt régen a függője voltam és volt olyan rész h a moziban kétszer képes voltam végig nézni-----

      Törlés
  9. Sziaaa :) Beleakartam mindig kezdeni a blogodba,csak mindig közbejött valami. Ezt olvasni fogom folyamatosan,az előzőeket meg majd bepótlom :) Amúgy nagyooon ügyes vagy *-* Nagyon jól írsz és várom a kövit :))

    VálaszTörlés
  10. Na, most jött el az én időm! Készülj fel a monológomra.
    Szia!!!
    Talán 5 napja találhattam meg a blogodat és kezdtem el olvasni. És egyszerűen nem bírtam abbahagyni. Majdnem mindennap hajnali 1-ig( tovább is olvastam volna csak hát hétköznap volt és suli :/ ) olvastam a sztoriaidat és nem tudtam vele betelni! Azzal tudom bizonyítani, hogy te valami k*bebaszottul jól írsz, hogy elmondom, én nagyon, de nagyon ritkán sírok filmen/sztorin, de azon amelyikben Liam drogozik meg minden (ami egyébként a személyes kedvencem) azon konkrétan fuldokoltam a sírástól! Komolyan! Éjszaka hajnalban fejeztem be és a húgom (vele vagyok egy szobában, na) Arra kelt fel, hogy én nem kapok levegőt a sírástól! És ha másnap eszembe jutott a sztori rögtön bekönnyeztem és gyorsan megpróbáltam elfelejteni, mert ha nem tudtam elvonni a figyelmemet róla akkor megint rám tört a sírógörcs. És ez valami elképesztő!!!! Valami hihetetlen tehetséged van az íráshoz!! Csakis azt tudom neked mondani, hogy soha az életben ne hagyd abba, mert nagyon kevés ember van akik ilyen jól tudnak írni mint te. És szintén nagyon kevés ember van akik meg tudnak engem siratni egy történettel! Nagyon sok sikert kívánok neked továbbra is!!! Ja és csak, hogy tudd a te blogod benne van az én top 5-ös képzeletbeli bloglistámon. De azt nem mondom meg, hogy azon belül hányadik. Az maradjon az én kis titkom. ;D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pedig az a történetet nem is annyira sírós :/ nem értem eddig mindenki azt mondja, hogy végig bőgte az egészet..pedig semmi olyat nem írtam bele..ráadásul nekem az a törim nem is tetszik annyira mivel az csak olyan légbőlkapott ötlet volt...
      Egyébként mindig örülök az új olvasóknak szóval üdvözöllek köreinkben.
      szóval benne vagyok a top5 ben......hmmm vajon hányadik lehetek?? xD nyugi nem izgat...örülök, hogy tetszik az írásom

      Törlés