2014. január 18., szombat

#15

Új rész!!!! tudom az előző rész egy kissé sablonos volt és ez a komikon is meglátszott :/ de mindegy engem nem keserít el :) ezen a részen kívül már csak egy rész lesz a történet első feléből..a 17.részben már ugrunk az időben...a kövi rész hétfőn érkezik..ohh és ebben már szerepel az 1D többi tagja :P

Liam Payne


X-Factor tábor, mentorok háza
- Skyler, de mi van akkor ha nem sikerül? - kérdezem a telefonba miközben fel-alá járkálok a már jól ismert stúdióban. Idegesen a hajamba túrok mikor meghallok ismét egy új nevet akit a színpadra szólítanak. 
A tábornak vége van és a felkészülésnek is ami annyit jelent, hogy megint színpadra kell állnunk, hogy megmutassuk mit tudunk. Ha a mentorokat meggyőzzük akkor benne vagyunk a legjobb huszonnégyben és mehetünk a mentorok házába. Jól hangzik igaz?
Igen szerintem is jól hangzik a mentorok háza mivel onnan már csak tényleg egy hajszál választ el az élő műsortól. De ahhoz, hogy ez sikerüljön most megint ki kell állnom a színpadra és bizonyítanom kell.
Egyedül. Se Nate, se Nicola, se Abbie és se Skyler. Nem fognak a színfalak mögött állni és mielőtt felmennék a színpadra nem fognak biztató szavakat a fülembe suttogni, nem fognak megölelni. És ami a legborzalmasabb nem csókolhatom meg Skyt. 
Hogyan is csókolhatnám meg mikor Ő Wolverhamptonba van ráadásul iskolába? Könyörögtem Natenek, hogy jöjjenek fel hozzám és találkozhassak velük reggel. De nem egyezett bele. Szerinte meg kell férfiasodnom mert így nem való nekem ez a műsor.
És igaza van. Nem csinálhatom össze magam attól a tudattól, hogy nincs itt mellettem a családom akik biztatnának. Pont ezért félek. Nincs senki aki biztasson. 
Azt hittem ha meghallom Skyler hangját megnyugszom. Tévedtem. Csak még rosszabb lett mivel ismét előjött a jól ismert gyomorgörcs. Ráadásul egy hajszál választ el attól nehogy elsírjam magam. 
Pontosan két hete nem találkoztam Vele ugyanis fel kellett költöznöm Londonba az X-Factor táborába. És ha ez még mind nem lenne elég, alig tudtam vele beszélni. Esténként mikor meg voltunk beszélve, hogy felhívom, hulla fáradtam dőltem bele az ágyba és csak annyira volt erőm, hogy jó éjszakát kívántam Neki meg elmondtam, hogy mennyire szeretem és hiányzik. 
- Liam ne kezd már megint - hallom meg suttogó hangját. Jó neki. Ő épp suliban unatkozik én pedig itt idegeskedem halálra magam. - Tehetséges vagy a meghallgatáson a zsűri állva tapsolt és négy igent kaptál. - jól esnek a szavai, de akkor sem nyugszom meg. Lehet, hogy négy igent kaptam, de nem csak én voltam az egyetlen ilyen.
- Tudod Te azt, hogy mennyi tehetséges énekes van itt akik ezerszer jobbak nálam ?- kezdek el jajgatni és ismét meghallok egy nevet. 
Mindjárt én jövök. Ha most meghallom a nevem én komolyan összeesek. 
- Gondolja arra, hogy ha ezt megcsinálod mész a mentorok házába és ha az is sikerül benne vagy az élő műsorba - mondja kedvesen és biztatóan. - Az álmod valóra válik és énekelhetsz a világnak amit mindig is szerettél volna.
Először nem válaszolok semmit. Nem, csak magam elé képzelem ahogy ott állok a Madison Square Gardenben és a közönség az én nevemet kiabálja. Stadionokat fogok megtölteni. Minden újság elején az én képem fog virítani. Egy csomó rajongóm lesz akik az aláírásomért fognak könyörögni. Videoklipeket fogok forgatni. 
Igaza van Skylernek ez az álmom. És most itt vagyok, hogy megvalósítsam ezt. 
- Bárcsak itt lehetnél velem - mondom szomorúan. 
Lehet, hogy az éneklés az álmom, de Skyler is az álmaim közé tartozik. Neki köszönhetem, hogy itt vagyok.
- Képzeld azt, hogy ott vagyok és pont most ölellek meg és nyomok egy csókot az ajkaidra - kuncog fel jókedvűen.
- Én nem elképzelni szeretném, hanem érezni akarom a közelséged - mondom elkeseredve. 
Legalább a hangját hallhatom. Az lenne a szívás ha még ezt sem hallhatnám.
- Liam Payne! - hallom meg a hangon és kis híján még a telefonomat is kiejtem a kezemből. A jól ismert érzés. Basszus. Miért pont most? Nem lássák, hogy a barátnőmmel beszélek? Hogyan is láthatnák mikor nincs itt.
- Mennem kell SkySky szoríts nekem és amint túl vagyok ezen az egészen hívlak - hadarom el gyorsan miközben gyorsan szedem a levegőt.
- Szeretlek Liam. Tudom, hogy sikerülni fog - búcsúzik el Skyler én pedig gyorsan kinyomom a hívást és zsebre csúsztatom a telefonomat.
Megigazítom a ruhámat és a hajamat miközben gyorsan végig futok a papíron lévő szövegen amit énekelnem kell. Könnyű dal, simán feléneklem ...vagyis remélem. A múltkor sikerült pedig csak Skylerre gondoltam. Talán most is sikerül. Mit talán...tuti sikerül. Ez az álmom akkor már csak nem fogok megijedni egy színpadtól meg négy zsűritől. Én Liam Payne vagyok egy harcos. Híres leszek, mindenki ismerni fog. A dalaim fognak szólni a rádiókból. Ha meghallják a nevem őrült sikításba fognak kezdeni.
Igen tudom, hogy sikerülni fog. Muszáj sikerülnie! Nem okozhatok csalódást Skylernak és magamnak sem.
Mélyen kifújom a levegőt és elveszem a statiszta kezéből a mikrofont majd elindulok a megszokott úton fel a színpadra.
Most nincs közönség. Csak a négy zsűri van és én.
- Liam - néz rám Cheryl mosolyogva miközben én elég feltűnően szorítom a mikrofonomat. - A színpad a tiéd! - teszi hozzá a jól ismert szöveget.
Meghallom a dallamot én pedig megköszörülöm a torkom és becsukom a szemem. Nem tudom miért, de csukott szemmel mindig jobban el tudom kezdeni. És ez most is így van. Olyan hang jön ki a torkomon amilyet szeretnék. Ráadásul a refrénnél már el merek mozdulni is. Nem csak állok a színpad közepén mint egy fa hanem járkálok és bele élem magam a dalba. De azért a gondolataim között még mindig helyet kap egy szőke hajú lány akit én csak SkySkynak becézek.
A dalnak vége lesz én pedig megállok a színpad közepén és várok valamire. Nem tudom, hogy mi jön most.
- Majd szólítunk - mondja Nicole és ez a végszó. Bólintok egy aprót és elhagyom a színpadot és vissza megyek a színfalak mögé a többi társam közé.
És ismét kezdődik a jól ismert várakozás. Szerintem jó voltam és zsűrinek is tetszett.
Fogalmam sincs, hogy hány óra telhetett el a meghallgatás óta, mikor ismét nyitódik egy ajtó majd kijön egy statiszta és egy kisebb tömeget hív fel a színpadra. Köztük vagyok én is.
Libasorban állunk fel a színpadon pontosan a mentorok előtt. Azt hiszem kezdhetek megint izgulni. Túl sokan vagyunk és csak huszonnégyet engednek tovább. Jaj.
- Akinek a neve elhangzik az benne van a legjobb huszonnégybe vagyis mehet a mentorok házába - mondja komoran Simon miközben egy papírt szorongat a kezében.
Szóval most dől el, hogy sikerült-e vagy nem. Az első név elhangzik és nem én vagyok az. Jön a második és a harmadik az sem én vagyok. Sorra szólítják a versenyzőket és minél kevesebben állunk a színpadon. Mikor már csak alig állunk tízen a színpadon kezdek bepánikolni.
- És az utolsó aki ma tovább jut...- és akkor omlottam össze ugyanis nem az én nevemet mondták. Csak álltam sokkolva miközben patakokban folytak a könnyeim. Kiestem!  - Akik nem jutottak tovább, sajnáljuk.
Letessékeltek a színpadról. Fogalmam sincs, hogy hogyan jutottam vissza a színfalak mögé. A könnyeimtől semmit nem láttam és csak a fejemet csóváltam.
Vesztettem. Oda az álmom soha nem leszek énekes. Mindennek vége. Mehetek haza és minden fog folytatódni a régi kerékvágásban. Átlagos gimnazista srác leszek aki főiskolára fog járni. Vagy még oda se.
- Én nem akarok vissza ülni az iskolapadba - hallok meg egy srác hangját. Kissé felemelem a fejem és meglátom, hogy elég sokan gyűltek körém akik közül szinte mindenki sírt. A szőke hajú srác annyira zokogott, hogy még az arca is kipirult és a pólójával próbálta takarni azt. Hát haver én sem akarok vissza menni az iskolapadba.
- Megint mehetek vissza a pékségbe kenyereket sütni - meglepetten fordultam a göndör hajú srác felé. Ugyan az a fiú volt akivel a meghallgatáson találkoztam. Ő volt az aki előttem énekelt majd boldogan újságolta a családjának, hogy tovább jutott.
Úgy látszik, hogy nem csak nekem törtek össze az álmaim. De legalább nekem nem kell egy pékségben melóznom.
Ennyi volt. Szedhetem össze a cuccaimat és hívhatom Natet, hogy jöjjön el értem. Tényleg fel kéne hívnom Skylert is. Habár szerintem most még értelmesen beszélni sem tudok. De akkor is muszáj tudnia, hogy mi történt.
Felállok a lépcsőről, hogy tudjam kihúzni a nadrágom zsebéből a telefonomat, mikor ismét megjelenik a tömegben egy statiszta.
- Aki a nevét hallja az menjen vissza a színpadra - mondja majd felemeli a papírját és olvasni kezdi. - Louis Tomlinson - egy vörös kötött sapkát viselő, srác lép elő. Arca meglepett és nem tudja eldönteni, hogy sírjon vagy nevessen. Ezért inkább csak tátott szájjal bámul. - Niall Horan - most a szőke hajú srác lép elő akinek az arca még mindig piros a sok sírástól. Viszont most egy csapásra abba hagyja a sírást. - Zayn Malik - egy fekete hajú fiú lép elő akinek ugyan olyan bamba a tekintete mint Louis Tomlinsoné. - Liam Payne - most egy...várjunk csak. Hiszen ez én vagyok! Gyorsan megcsípem a könyököm majd mikor rájövök arra, hogy ébren vagyok és nincs már Liam Payne nevezetű srác, a három srác mellé csatlakozok. - És Harry Styles - a göndör hajú srác elfehéredik de azért mosolyog. Tényleg nagyon utálhat a pékségben ha ennyire örül egy dolognak amiről semmit nem tud.
A statiszta int a fejével, hogy kövessük mi öten pedig kövessük is. A színpad felé mutat ahol szokás szerint csak a mentorok ülnek. Oké itt meg mi folyik? Miért hívtak vissza a színpadra? Azért, hogy még egyszer elmondják, hogy milyen bénák voltunk? Köszönöm szépen én abból nem kérek.
- Túl tehetségesek vagytok ahhoz, hogy csak úgy elengedjünk titeket - áll fel Nicole, Simonnal együtt.
- Ezért úgy döntöttünk, hogy kaptok egy esélyt mint egy banda. - veszi át a szót vigyorogva Simon, és az a pillanat mikor hirtelen négy srác ugrik rám és addig öleljük egymást ameddig csak tudjuk.
Louis Tomlinson ordítozik örömében. Niall Horan ismét sírva fakad. Harry Styles mindenkire egyesével ráugrál. Zayn Malik holt fehéren áll miközben magában azt mondogassa, hogy "ez nem lehet igaz. Sikerült". Én pedig vigyorogva a levegőben bokszolok. Életem legszebb és legboldogabb pillanata.
Mégis sikerült. Mehetek a mentorok házába. Igaz nem egyedül, de akkor sem érdekel. Énekelhetek és megvalósíthatom az álmom.

♦♦♦

- Már csak egy nevet kéne kitalálnunk - szólal meg Louis, Simon barbados-i házának a medencéjénél.
Igen jól olvastátok Barbadosban vagyunk mivel Simon lett a mentorunk és itt fog kellenünk neki énekelni. Ha elnyeri a tetszését mehetünk az élő műsorba.
Igazából most nem félek annyira ugyanis nem magam kell elő állnom hanem a srácokkal akik mostanra a legjobb barátaim lettek. 
Mióta össze raktak minket szinte minden percben együtt vagyunk. Szóval ciki lett volna ha nem haverkodtunk volna össze. És szerintem nagyon ütős banda vagyunk így öten. Mindegyikőnknek remek hangja van és még korban is egyidősek vagyunk. 
- Mit szóltok a Niall és a krumplikhoz? - kérdezi csillogó tekintettel Niall a szőke ír srác aki szinte mindig csak a hasára gondol. Erre már az nap rájöttem mikor elindultunk ide. Majdnem elkéstük a repülőt mivel neki büfét kellett keresnie. 
- Hülye - csóválja meg a fejét Zayn miközben a kezében tartott papírt olvasgatja amin a dalszöveg van amit ma el kell énekelnünk Simonnak.
A banda első fellépése és még nincs nevünk. Annyi mindent csináltunk az elmúlt hetekben, hogy a névválasztásról szinte elfeledkeztünk. Úgy ahogy én pedig Skylerről.
Tudom egy pocsék barátnak tart, de jelen pillanatban most a banda a legfontosabb. És neki erre fel kellett készülnie. Tudta, hogy mire számíthat ha eljövök az X-Factorba. Azt mondta, hogy megérti. Napok óta nem beszéltem vele és valahogy nem is nagyon akarom most felhívni. Majd felhívom ha bekerülünk az élő műsorba.
- Mi bajotok van a Niall és a krumplikkal? - kérdezi felháborodva Niall miközben egy csomó chipset töm a szájába. És már megint eszik.
- Talán az, hogy mindenki rajtunk röhögne ha ilyen névvel állnánk közönség elé - forgassa meg a szemeit Zayn unottan. Igaza van a fekete hajú barátomnak. Csak Niallnek tetszik ez az ötlet.
 - Mit szólnátok a One Directionhöz? - szólal meg félősen Harry miközben végig néz rajtunk. Néma csend következik és várjuk, hogy göndör hajú barátok folytassa.
- One Direction? - kérdezem egyszerre Louis-val. Összehúzom a szemöldökömet és úgy ízelgetem a nevet. Jól hangzik. One Direction. Illik ránk.
- Aha. Vagyis egy irány - bólogat Harry. - Tudjátok mindannyian külön jöttünk viszont egy irányba megyünk tovább, ugyanis mindannyiónknak ugyan az az álma. - magyarázza.
- Nekem tetszik - mondom mosolyogva. Tényleg illik ránk és még igaz is.
- Egy zseni vagy Harry - ugrik Louis Harryre majd elkezdi ölelgetni.
- Jól hangzik - bólogat Zayn nevetve.
- És mi lesz a Niall és a krumplikkal? - szólal fel Niall, de erre a kérdésére mindenkitől egy csúnya nézést kap.
Már csak el kell nyernünk Simon tetszését ami tuti, hogy sikerülni fog.
A Torn nevezetű dalt választottuk és mikor Simon elé mentünk egyikünk sem izgult. Nem, szépen végig énekeltük a dalt és szerintem mind az öten szívinfarktust kaptunk mikor a mentorunk azt mondta, hogy benne vagyunk az élő műsorba.
Így történt az, hogy a One Direction megalakult és elindultunk az álmainkat megvalósítani...

14 megjegyzés:

  1. Imádtam és nagyon várom az x-factor utáni rèszeket. Szerintem szakítanak. Ennyi lett volna szerintem
    L.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. lehet igen, lehet nem :D
      lehet vége lesz a törinek xD

      Törlés
  2. Úristen, hát ez...hihetetlenül szuper volt!! "Niall és a krumplik"-->még mindig szakadok pedig nem először hallom! xD én is nagyon várom az xfaktort követő részeket , és én úgy gondolom, hogy szakítanak Liamék és majd a xfaktor után újra taliznak és újra összejönnek!! -->legalábbis szerintem :DD xoxo

    VálaszTörlés
  3. Kiváncsi vok a következő rlszekre

    VálaszTörlés
  4. Júj... te jó isten. Látnod kellett volna mennyire bezsongtam a résztől xDD One Direction megalakult *-* ááááá Imádtam, imádtam, imádtam :)) *-* Várom a köviiitt :))

    VálaszTörlés
  5. Jujj! Nagyon jóóó! Szegény Skyler. :( Tudom, hogy azt mondta, hogy megérti, meg minden, de azért biztos vagyok benne, hogy állatira hiányzik neki Liam. :(
    Várom a kövíííít! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. talán hiányzik neki, talán nem....sőt talán megcsalja Liamet o.O

      Törlés
  6. Nagyon tetszik !Várom a kövit!:))

    VálaszTörlés
  7. nagyon jó lett :) azért Liam elég szemét, hogy nincs fél perce Sky-ra :/
    nagyon várom a következő részeket :) <3

    VálaszTörlés