2013. július 6., szombat

05

Új rész:D ez már nem Liam szemszögéből van mivel úgy gondoltam, hogy róla már sokat olvastatok. Ráadásul itt már ugrunk az időben. Pontosan 3 évvel később van!
Lia
Amióta elkezdtem a gimit azt a pillanatot vártam mikor elkezdődik az utolsó évem. És ez a pillanat most jött el. Három kemény év tele megalázással, lenézéssel csak azért mert én más vagyok mint a többi velem egyidős diák. A mai diák nyelven engem stréberként emlegetnek. Szerintem sokatoknak ismerősen cseng ez a csúfnév. Én napi szinte ezt hallgattam mivel az összes tantárgyból kitűnő tanuló vagyok és mindezek mellett diák olimpiákat nyertem, soha nem hiányoztam és a tanárok kedvence lettem már rögtön az első héten mikor elkezdtem az iskolát.
Fura vissza gondolni rá. Akkor azt hittem, hogy a gimiben minden más lesz mint az általános iskolában. Hülye voltam és reménykedtem benne, hogy itt majd lesznek barátaim akik olyannak fognak elfogadni amilyen vagyok.
Mekkora egy marha voltam. Rögtön miután beléptem az osztályterembe és végig néztem az új osztálytársaimon tudtam, hogy itt még nehezebb lesz a beilleszkedés mint az általánosban. Igaz kevesen voltunk és ezért rögtön csoportokat alkottak. Én pedig csendben leültem az első padba és onnan figyeltem a jeleneteket. Rajtam kívül még három lány volt akik hamar megtalálták a közös hangot és hazudnák ha azt mondanám, hogy hozzám nem beszéltek. Mert beszéltek és egészen a csengetésig jól el is beszélgettünk a suliról meg a felvételiről.
De aztán megszólalt az a bizonyos csengő és belépett Ő. Haja kócosan pihent a fején, fekete pólót viselt, hozzá illő farmer nadrággal és fehér torna csukával. Táskája hanyagul lógott a hátán, barna szemeivel pedig a termet pásztázta. Akkor néztem először a szemébe és rögtön tetőtől talpig el pirultam, és Ő ezt észre is vette, ugyanis egy kacér mosollyal jutalmazta. Elindult és mikor elhaladt a padom mellett megcsapott a ciki illat ami a ruháiból áradt. Szó nélkül levágta magát az utolsó padba és kényelmesen elhelyezkedett a székén. Persze a lányok fő témája Ő lett, amin nem is csodálkoztam. Hisz ki tudna ilyen rosszfiús kinézetnek ellen állni?
Azonban rá kellett jönnöm, hogy Liam Payne nem csak megjátsza ezt a rosszfiús stílust. Pár hét alatt mindenki rájött, hogy vele aztán tényleg nem érdemes kezdegetni. Az órákról direkt késett és előszeretettel beszélt vissza a tanároknak. Az ebédszünetben a tornaterem mellett cigiztek a haverjaival. A jegyei ocsmányok voltak, de esze ágában sem volt tanulni. Éppen, hogy csak nem bukott meg mivel a nevelő szülei mindig kihúzták a pácból. Igen jól hallottátok, Liamnek nincsenek szülei, de hogy hol vannak senki nem tudja. Az egész élete egy nagy sötét folt. Az osztályból csak Josh Devinel folytat mély beszélgetéseket pedig köztudott, hogy Niall és Zayn Tomlinson az unokatestvérei. Hát eleinte nem akartam elhinni, ugyanis előszeretettel űz belőlük bolondot. Volt már olyan, hogy tesin szimpla jókedvből fejbe dobta kosárlabdával Zaynt, csak azért mert unatkozott. Szegény fiú sírva rohant el, Liam pedig osztályfőnöki figyelmeztetést kapott. Azt hitték, hogy majd észhez tér és változtat a magaviseletén, de azóta sem történt meg.
És, hogy miért mesélek róla ennyit? Nos Ő volt az aki először elkezdett gúnyolódni rajtam amiért nekem az összes dolgozatom kitűnő lett és akár hányszor feleltettek én mindig jó jegyet kaptam. Az osztályban pedig mindenki azt csinálta amit Ő. Ő cikizett így a többiek is. Tudjátok mit utálok ezen kívül még a legjobban benne? Azt, hogy fülig bele szerettem már az első napon. Próbáltam már mindent, de mindhiába. Ha csak rám néz már attól a mennyországban érzem magam. Hülye érzések! Pedig tisztában vagyok, hogy kettőnk között soha nem lesz semmi. Örök életemben játszhatom azt, hogy mennyire utálom, pedig nem is.
- Lia, nem jössz? - ugrottam egyet mikor meghallottam húgom Kiara hangját miközben az autó ajtaját nyitotta ki. Látszott rajta, hogy totál be van zsongva. Mondjuk nem is csodálom, hisz most kezdi a gimit. Ilyen biztatnom kéne nem? Hát arra számíthat. Az én szemem előtt már csak az lebeg, hogy kilenc hónapot kell itt kibírnom aztán végre elhagyhatom ezt az iskolát.
Válaszadás képen bólintottam egyet majd én is kiszálltam az autóból.
- Istenem, de vissza jönnék ide. - a nővérem Lucy sóvárogva pislogott az iskolára. Horkantottam egyet ugyanis szívesen cseréltem volna vele mivel Ő tavaly végzett és most első éves az Oxfordon. De nem tetszik neki, mivel a szüleink ott tanárok és így az összes lépését figyelik.
- Nyugodtan cserélhetünk. - fordultam felé bunkón. Semmi kedvem nem volt újra az osztálytársaim képét nézni. És semmi kedvem nem volt megint Liammel találkozni. Egész nyáron nem láttam azért egy kicsit hiányzott. Vajon most megint melyik agyatlan lotyó a barátnője?
- Ugye csak hülyéskedsz? Ez az utolsó éved! Az összes év közül ez a legjobb buli. - csóválta meg a fejét szemrehányóan. Hát Lucy szeretett ide járni és bármikor vissza jönne. Én rólam ez nem mondható el. Barátok nélkül nem igazán bulis az élet.
Sóhajtottam egyet majd a vállamra vettem a táskámat és Kiarával együtt indultunk el a bejárati ajtó felé. Mindenhol diákok ácsorogtak és boldogan számoltak be a nyári szünetről. Senki még csak figyelembe sem vett. Sőt még Kiarát is többen megnézték mint engem, pedig Őt még tényleg senki nem ismeri itt.
A suliba beérve én rögtön a szekrények felé vettem az irányt míg Kiara az osztályát kereste meg. Vicces ugyanis míg Lucy is ide járt olyan volt mintha nem is lennék a húga. Levegőnek nézett pont mint a többi diák. Van egy sejtésem, hogy Kiarával is ez lesz a helyzet. De nem érdekel, jól megvagyok én egyedül is.
A könyveimet kivettem a szekrényemből majd elindultam az osztályom felé. Mikor beléptem szinte már mindenki ott volt. Akaratom ellenére is, de az utolsó padra siklott a tekintetem ami szokás szerint üres volt ilyen kora reggel. Úgy látszik Liam az utolsó évben sem hazudtolja meg önmagát.
Épp elindultam volna az első pad felé ami közvetlen a tanári asztal előtt állt mikor Mia elém libegett. Haját egy csomószor hátra csapta és ahogy észre vettem a nyáron beújított egy új pink tincset is.
- Stréberke remélem nem gond ha idén én ülök az első padba. - kezdte el mondani nyálas vékony hangon amitől én a falra tudnék mászni. De jó most már a helyemről is kitúrt. - Tudod muszáj bele húznom a tanulásba ugyanis jól szeretnék leérettségizni. Neked meg úgyis tök mindegy, hogy hol ülsz.
- Nekem aztán olyan mindegy, hogy hol ülök. - vontam vállat egyhangúan. Nincs kedvem veszekedeni rögtön az első nap reggelén. Arra még úgyis van egy csomó időnk.
- Szupi. - tapsikolt majd ahogy jött úgy el is tűnt. Ismét sóhajtottam egyet amikor is tudatosult bennem, hogy Mia a legutolsó padban ült. Vagyis így most már csak Josh lesz köztem és Liam között. Remek akkor most megint mind kettőjük rólam fog másolni. Másképp úgysem állnak szóba velem.
Táskámat letettem az asztalra majd elő halásztam egy könyvet és azt kezdem el olvasni amíg nem lépett be az osztályfőnök név szerint Mrs.Sweety. A teremben néma csend lett miközben a diákokat pásztázta. Nekem nem volt vele semmi bajom, azonban a többiek utálták.
- Üdvözlök mindenkit. És ezúttal szeretnék sok sikert kívánni a végzős...- a mondatot elharapta mivel nyitódott az ajtó az én szívem pedig hatalmasat dobbant.
- Bocs a késésért, de egyesek otthon hagytak így kénytelen voltam megkérni a lökött unokatesómat, hogy hozzon el. - mondta Liam miközben gyilkos pillantást küldött Niall és Zayn párosra akik még csak figyelembe sem vették, a bunkó stílusát. Még csak rá sem nézett a tanárra úgy indult el az utolsó pad felé majd hanyagul levágódott a székre és elő halászta a zenelejátszóját. Nem bírtam megállni, hogy ne pillantsak rá.
A nyár folyamán sokat változott. Haja rövidebb lett felül ami az égnek mered. Arca beesett szemei pedig még szebben ragyogtak.
- Úgy látszik Mr.Payne idén sem hazudtolja meg magát. Akkor szeretném figyelmeztetni magát ha nem javít a jegyein akkor nem fog tudni leérettségizni! - válaszolta nyersen Mrs.Sweety, Liam pedig vállat vont. Őt komolyan nem érdekli ha megbukik.
- Én azon csodálkozok, hogy idáig eljutottam, pedig maga azt állította, hogy nem fogok. - válaszolt vissza. Már senki nem lepődig meg a visszabeszélésén. Annyira menő, hogy senki és semmi nem érdekli. Csak a saját életét éli.
- Köszönje a puszta szerencsének. Azonban az érettségihez ennél nagyobb szerencsére lesz szüksége. - Mrs.Sweety lezártnak tekintette a témát ugyanis tiszta másról kezdett el beszélni. De én valahogy nem tudtam rá figyelni. Állandóan az járt az eszembe, hogy Liam milyen közel van hozzám. A fejemet kicsit oldalra fordítottam a vér pedig megfagyott az ereimben ugyanis véletlenül találkozott a pillantásunk. Hú én most akkor szemeztem vele?
-...és akkor áprilisban sor kerül az évek óta tervezett Las Vegas-i útra is. - fejemet rögtön felkaptam és az ofőre szegeztem. Hát persze a végzősök kirándulása amire már az első évtől gyűjtöttünk és amit megszavaztunk. Oké én nem Vegasra szavaztam, de az osztály nagy része igen. Ráadásul mindenkinek kötelező részt venni rajta. Fogalmam sincs, hogy mit fogok én ott csinálni hét napig egyedül. Persze a többiek már izgatottan várták és még akkor is arról beszéltek mikor kicsengettek. Szinte mindenki elhagyta a termet csak én maradtam a helyemen egyedül.
- Nocsak Miss.Stréber eltévedtél? - halad el mellettem Liam. Meg sem lepődök rajta, hogy nem tudja megállni azt, hogy beszóljon. A mögötte haladó Josh felnevetett a beszólásán én pedig próbáltam úgy csinálni mint aki nem hallotta. - Már nem menő a tanári asztal előtt ülni? Úgy gondoltad, hogy az utolsó évben megszeged a szabályokat?
- Azokat a szabályokat Te már rég megszegted. - állt Liam mellé Zayn majd farkasszemet néztek pár másodpercig. - Neked kéne ott ülnöd nem Miának. Akkor talán ragadna rád is valami. Vagy nem? Ó bocsi Te már rég  megálltál a fejlődésben. - őszintén megmondva eddig még soha nem fordult elő, hogy valaki kiállt mellettem.
- A helyedben ma nem jönnék haza. - sziszegte a fogai között Liam majd dühöngve tovább állt.
Az ajtó becsukódott így kettesben maradtam Zaynel. Kissé kényelmetlenül éreztem magam és fogalmam se volt róla, hogy most mit kéne mondanom.
- Öhm...
- Nem kell megköszönnöd. - nézett rám mosolyogva. - Már elegem van a viselkedéséből. Megfogadtam, hogy ebben az évben nem fogom engedni, hogy cikizzen másokat. Te pedig figyelembe se vedd a sületlenkedését. Már hülyén született. - simogatta meg a vállam én pedig hálásan rá néztem.
- Te normálisan beszélsz velem.
- És? Az előbb mondtam, hogy idén minden más lesz. - válaszolta.
Hát ezek szerint tényleg komolyan gondolta. De ez rám nézve jó vagy rossz?...

11 megjegyzés:

  1. Imádom*-* Nagyon várom az új részt:d Zayn egy tündér volt*------------------------* Habár tetszik Liam rosszfiú éne is, ugyebár.....:D:DD

    VálaszTörlés
  2. Drága Dórucika!
    Először is ne haragudj, hogy az előző részekhez nem írtam komit! Nagyon tetszik az új törid! Imádom a blogod! Siess a kövivel!
    xoxo Dorka <3 :D

    VálaszTörlés
  3. Bocsi hogy az előző részekhez nem írtam csak nyaraltam és nem tudtam olvasni. De most elkezdtem és nagyon kiváncsi vagyok a következő részre. Hamar hozd a kövit! :D

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó ez a rész nagyon meg fogott!! Siess ahogyan csak tudsz! !

    VálaszTörlés
  5. ez nagyon klassz let gyorsan hozdd a köviit!! :)

    VálaszTörlés